Ваш партнер за здрав, безбеден и безгрижен живот

Блогови

Дезинфекција на ладната вода

Дезинфекција без хемикалииЛадна вода без легионела Nijhuis Ozone Solutions разви уникатна и иновативна технологија за отстранување на легионела од отворени системи за ладење. Со посебен метод на растворање и инјектирање на озон во ладната вода , се постигнува целосна дезинфекција. Поради моќната оксидација на озонот, сите живи организми веднаш се убиваат и оксидираат. Овој процес се одвива без д...

прочитај повеќе

Третман на отпадот и отпадните води во Индустријата - Живина, Преработка на Месо и Земјоделство

Комплетни Решенија за Прочистување на Отпадни Води, Производство на Биогас и Производство на Ѓубрива.    При спроведувањето механизација за одржлива живина на Nijhuis, преработка на месо и земјоделски растенија, сите видови на ресурси може да се обноват од отпадни води и ѓубриво, како што се: биогориво, животинска маст, ѓубрива, енергија, топлина и чиста вода, за да се исполнат барањата и станда...

прочитај повеќе

Третирање на отпадните води од прехранбената индустрија

Храна, пијалаци и млечни производиВодата е критичен ресурс на пазарот за храна и пијалаци, каде што се повеќе барањата за заштита на животната средина доведоа до нови технологии и работни практики за да создадат поодржлив начин за работа на фабриките за храна и пијалаци.    Предизвиците на пазарот за храна и пијалаци обично се однесуваат на: - намалување на внесот на водата од бунари или општ...

прочитај повеќе

Отпадна Вода

Отпадните води се насекаде околу вас. Од водата која тече низ тушот до истекот што доаѓа од влажни патишта. Отпадната вода е нус-производ на нашиот модерен начин на живот. Благодарение на напредната технологија за третман на отпадните води, водата што ја пиеме и користиме во нашето секојденвие се филтрира и се третира за да се отстранат загадувачите или хемикалии. Но, дали сте свесни за влијанието...

прочитај повеќе

10 Причини да пиете филтрирана вода

10 Причини да пиете филтрирана вода   1. Со цел да се профитира во здравстевните придобивки од водата, од суштинско значење е таа вода да биде од чист извор 2. Пиењето нечиста, загадена вода е водечка причина за епидемијата во земјите во развој 3.   Постојат повеќе од 2100 загадувачи кои ги има во водата од чешма, вклучувајќи и отрови 4. Флашираната вода не е алтернатива за водата од чешма 5...

прочитај повеќе

Новости

Водата во одгледувањето Канабис

Бентен-Пан, со своето долгогодишно искуство во полето на третман на вода и расположливост на технологии и опре...


Новитет - Mi Air Purifier 2 - Прочистувач на воздух

Задоволство ни е да Ве известиме дека Бентен Пан ја проширува својата палета на производи со нешто сосема ново...


Бентен Пан се грижи и за најмладите

Одржан едукативен час на тема Вода, во O.У. Круме Кепески, Кисела Вода. Благодарност до педагогот и учителките...


  • Комплекс Македонско Село - Нерези
  • Вивакс - Вива Сокови
  • Авицена Лабораторија - Скопје Капиштец
  • Авицена Лабораторија Тетово
  • Van Hool - Фабрика за Автобуси
  • Забна Ординација - Каракамчев