Ваш партнер за здрав, безбеден и безгрижен живот

Референци

Lactalis MK - Прочистителна Станица за Третман на Вода

Разбирајќи дека питката вода е се поредок ресурс, за кој се повеќе има потреба индустријата и населението, менаџментот на компанијата Lactalis MK, донесе одлука да со своја активност го намали оптеретувањето на водоводниот систем за питка вода, од кој се снабдува околното население и градот и како еден голем потрошувач одлучи да инвестира во прочистителна станица за третман на вода до ниво на вода за пиење. Бентен-Пан, го дизајнираше, инсталираше и пушти во работа решението, кое вклучува Автоматски Самоперливи филтри за Механичка Филтрација, Со Активен Јаглен, УВ стерилизација и автоматско Пропорционално Хлорирање и Пратење на концентрацијата на Хлор во водата.

Со овој алтернативен извор на питка вода, освен што компанијата прави големи заштеди на трошоците, таа истотака го олабавува оптеретениот водоводен систем за потребите на домаќинствата.

Комплекс Македонско Село - Нерези

За потребите на комплексот Македонско село во Нерези, се воочи потреба од дополнителна заштита на водата која е за примена во кујните и собите. Тимот на Тинекс МТ, во комуникација со Бентен-Пан, увидоа дека со инсталирање на опрема за филтрација и стерилизација на водата, ќе се подобри квалитетот на водата во комплексот. За таа цел Бентен-Пан, беше повикан итно непосредно пред отварањето на комплексот да изврши испорака и инсталирање на опремата, со што истата се испорача и постави во бараниот рок. Филтри за отстранување механички честички и УВ стерилизатори, со капацитет 5м3/час., распоредени на 4 крака од селото.

Вивакс - Вива Сокови

За линијата на сокови е потребна омекната вода. Во процесот на омекнување квалитетот на солта за регенерација игра витална улога на системот за омекнување на водата. Менаџментот на Вивакс, го препозна квалитетот на Таблетираната сол која ја испорачува Бентен-Пан, и сега редовно ја користи за процесот на регенерација на своите омекнувачи.

Авицена Лабораторија - Скопје Капиштец

За постоечкиот Лабораториски систем за ултрачиста вода, каде квалитетот на Скопската вода побрзо ги троши скапите кертриџи од апаратот, сервисниот тим од Авицена, во соработка со Бентен-Пан, ја надградија линијата со предтретман и пост третман. На тој начин се доби очекуваното, намалени трошоци за оргинални кертриџи и продолжен век на траење на апаратот.

Од тогаш, тимот на Авицена и тимот на Бентен-Пан, се грижат линијата за предтретман и посттретман на водата да бидат во добра кондиција, преку редовно менување на потрошните материјали и редовни сервиси на опремата...

Авицена Лабораторија Тетово

Лабораториите имаат потреба од ДеМинерализирана вода со Висок Квалитет. За таква апликација за потребите на новата лабораторија во Тетово, сервисниот тим на Авицена, со Тимот на Бентен-Пан, дизајнираа и инсталираа линија за добивање ултрачиста вода.

Новости

Бентен-Пан и Nijhuis Industries - Партнерство за Решенија за Третман на Отпадни Води

Бентен-Пан и Nijhuis Industries преку Партнерство за заеднички настап на здружување на ресурсите овозможуваат ...


Водата во одгледувањето Канабис

Бентен-Пан, со своето долгогодишно искуство во полето на третман на вода и расположливост на технологии и опре...


Претставување на Б-П Филтри на Саемот HFW

Бентен-Пан, со гамата на производи на Б-П Филтри, излезе на саемот HFW (Health, Fitness and Wellness) , одржан...


  • Lactalis MK - Прочистителна Станица за Третман на Вода
  • Комплекс Македонско Село - Нерези
  • Вивакс - Вива Сокови
  • Авицена Лабораторија - Скопје Капиштец
  • Авицена Лабораторија Тетово
  • Van Hool - Фабрика за Автобуси