Ваш партнер за здрав, безбеден и безгрижен живот

BP_SOFT/ VAK_25 MAXI Автоматски Компактен јонски омекнувач за вода

  • Шифра:
  • Бренд:
  • Цена: контактирај не за цена денари

Компактни системи за јонска измена, односно омекнување на вода.

Системите во компактна изведба се употребуваат онаму каде што е потребен циклусен проток на омекната вода. 

 Овој тип на омекнувач има широка примена, а најмногу се употребуваат во индустриите,  енергетиката, кај мали потрошувачи на вода, како предтретман или основен третман на водата. Кај конкретниот модел работните параметри се дефинираат преку надворешен контролер/дисплеј и потоа управувачкиот вентил се раководи према нив. Регенерацијата се покренува автоматски на зададен временски период или рачно со притискање на копчето за регенерација.

Компактните SOFT/VAK системи се состојат од притисочна боца исполнета со јонска маса, во која се врши јонската размена (омекнување на водата) сад за солен раство со усисна гарнитура, од каде системот се снабдува со солен раствор за ефикасна регенерација.

 Регенерацијата кај овој модел е со можност за одбирање на соодветен мод на работа, волуметриски моментално, волуметриски одложено и тајмерски, во зависност од примената и потребите на клиентот.

- номинален проток: 1500 Литри/час

- работен притисок: (2-6) бари
- циклусен капацитет : 100 м3 x оdH
- контролер: електронски / волуметриски
- садот за сол е интегриран во самиот омекнувач.
- влез/излез 3/4"
- одвод 1/2"

Димензии (ш х д х в) mm : 320 x 500 x 1080 mm

Таблетирана сол за јонски омекнувачи

Таблетираната сол, директно влијае на работата на јонскиот омекнувач. изборот на квалитетна таблетирана сол треба да е од големо значење за корисниците на јонски омекнувачи. Неквалитетната сол може да ја намали ефикасноста на јонскиот омекнувач и да доведе до скратување на неговиот век на траење. ...

10" kukiste BigBlue NPT 1" - 10" BigBlue Куќиште за филтер со приклучок на 1" или 3/4“ цевка

10" BigBlue Куќиште за филтер со приклучок на 1" или 3/4“ цевка ПРИМЕНА: како филтер со голем проток, самостоен или во комбинација со други, филтер за куќи, и местa каде има потреба од поголема количина на вода

10" прозирно куќиште 1"

10" Прозирно Куќиште за филтер со приклучок на 1" цевка - ATLAS - Made in Italy, 3P-BFO SX-ASПРИМЕНА: како пред филтер, самостоен филтер за Бојлери, Машини за перење, и други единечни уреди

10" Прозирно Куќиште со филтер, држач за на ѕид и клуч за отварање, со приклучок на 3/4" - Ecosoft BP_ES_FPV34ECOEXP

10" Прозирно Куќиште со филтер, држач за на ѕид и клуч за отварање, со приклучок на 3/4", навој метален.ПРИМЕНА: како пред филтер за отстранување на механички нечистотии до 5 микрони Во комбинација со Полифосфатни кристали, дава добри резултати во справување против бигорот во водата, за заштита на ...

20" kukiste BigBlue NPT 1" - 20" BigBlue Куќиште за филтер со приклучок на 1"

20" BigBlue Куќиште за филтер со приклучок на 1", комплет со држач за на ѕид и клуч за отварање. ПРИМЕНА: како филтер со голем проток, самостоен или во комбинација со други, филтер за куќи, и места каде има потреба од поголема количина на вода

20" kukiste NPT 3/4" - 20" SlimLine Куќиште за филтер со приклучок на 3/4" цевка

20" SlimLine Куќиште за филтер со приклучок на 3/4" цевка ПРИМЕНА: како пред филтер, самостоен филтер за Бојлери, Машини за перење, на влез на довод и други

Новости

Бентен-Пан и Nijhuis Industries - Партнерство за Решенија за Третман на Отпадни Води

Бентен-Пан и Nijhuis Industries преку Партнерство за заеднички настап на здружување на ресурсите овозможуваат ...


Водата во одгледувањето Канабис

Бентен-Пан, со своето долгогодишно искуство во полето на третман на вода и расположливост на технологии и опре...


Претставување на Б-П Филтри на Саемот HFW

Бентен-Пан, со гамата на производи на Б-П Филтри, излезе на саемот HFW (Health, Fitness and Wellness) , одржан...


  • Lactalis MK - Прочистителна Станица за Третман на Вода
  • Комплекс Македонско Село - Нерези
  • Вивакс - Вива Сокови
  • Авицена Лабораторија - Скопје Капиштец
  • Авицена Лабораторија Тетово
  • Van Hool - Фабрика за Автобуси