Ваш партнер за здрав, безбеден и безгрижен живот

УНИВЕРЗАЛЕН КЕРТРИЏ ЗА ФИЛТЕР БОКАЛИ

  • Шифра: 20363
  • Бренд: ECOSOFT - НАША ВОДА
  • Цена: 350 денари

Универзален кертриџ за филтер бокали. Компатибилен со модел Luna, Maxima, Аквафор, Brita...
Кертриџот има 5 степени на филтрација на водата:
1. Активен јаглен од кокосова лушпа и додавање на сребро бактерицидна компонента отстранува хлор, organochlorines, го штити филтер и прочистена вода од микроорганизми.
2. Висок квалитет на јонска смола ја намалува соленоста и тврдоста на водата. Во овој чекор, исто така, ги отстранува тешките метали, радионуклиди, железни соединенија.
3. Материјал полимер сорпција отстранува органски соединенија, кои предизвикуваат жолта боја на водата, остаток на алуминиум и железо.
4. Активен јаглен со високи перформанси со специфична порозна структура отстранува природни органски соединенија, го подобрува вкусот, мирисот и бојата на прочистена вода.
5. Порозни полипропиленски влакна отстрануваат механички нечистотии и ги задржуваат честичките на филтер материјалот

----------------------------------------------------

Забелешка:
- Степенот на очистување, зависи од квалитетот на водата и може да варира во текот на работењето.
- Не користете кертриџ за подолго време (или за поголем волумен на прочистување на вода) од препорачаното. Во секој случај, кертриџот мора да се промени не помалку од 1 пат во 3 месеци.
- Првиот пат кога ќе го вклучите филтер кертриџот со нов, да се истурат првите 2 бокали на филтрирана вода во канализација.
- Дизајниран за чистење само на ладна вода од чешма.

Промена на кертриџ 1-3 месеци, или до 270 Л прочистена вода

Забелешка:
- Степенот на очистување, зависи од квалитетот на водата и може да варира во текот на работењето.
- Не користете кертриџ за подолго време (или за поголем волумен на прочистување на вода) од препорачаното. Во секој случај, кертриџот мора да се промени не помалку од 1 пат во 3 месеци.
- Првиот пат кога ќе го поставите филтер кертриџот, да се истурат првите 2 бокали на филтрирана вода во канализација.
- Дизајниран за чистење само на ладна вода од чешма.

Новости

Водата во одгледувањето Канабис

Бентен-Пан, со своето долгогодишно искуство во полето на третман на вода и расположливост на технологии и опре...


Новитет - Mi Air Purifier 2 - Прочистувач на воздух

Задоволство ни е да Ве известиме дека Бентен Пан ја проширува својата палета на производи со нешто сосема ново...


Бентен Пан се грижи и за најмладите

Одржан едукативен час на тема Вода, во O.У. Круме Кепески, Кисела Вода. Благодарност до педагогот и учителките...


  • Комплекс Македонско Село - Нерези
  • Вивакс - Вива Сокови
  • Авицена Лабораторија - Скопје Капиштец
  • Авицена Лабораторија Тетово
  • Van Hool - Фабрика за Автобуси
  • Забна Ординација - Каракамчев