Ваш партнер за здрав, безбеден и безгрижен живот

ДОЗИР ПУМПИ ЗА ХЛОР И ДРУГИ ХЕМИКАЛИИ

Водата во некои ситуации има потреба од одредени хемикалии за да го добие посакуваното својство и да го даде потребниот ефект.

Во зависност од потребата или намената на самата вода, тоа може да биде на пример, хлор за дезинфицирање на водата, одреден микс на базни хемикалии за зголемување на pH вредноста на водата (потребни за подготовката на водата за парогенератори со поврат на кондензат), хемикалии врзувачи на кислородот ( потребен на котлите за да се спречи корозија во котелот и цевководот, предизвикана од оксидација), како и други хемикалии кои е потребно да се мешаат со водата, но во мали и прецизни концентрации, најдобро и најефикасно се вбризгуваат со помош на дозирни пумпи.

 

Во соработка со CWG, групацијата, во состојба сме да понудиме широк избор на дозирни пумпи и решенија за припрема на вода за задоволување на потребите за разни намени, како во индустријата, енергетиката, водоснабдувањето итн.

 

 

 

Новости

СУПЕР ЦЕНА на Р.О. Систем, за наши СОРАБОТНИЦИ и ЛОЈАЛНИ КЛИЕНТИ

Од Денес 30.03.2023 Почнуваме со Промоција на Реверзно Осмозниот Систем Основен модел со СУПЕР ЦЕНА КАКО НИКОГ...


Бентен-Пан и Nijhuis Industries - Партнерство за Решенија за Третман на Отпадни Води

Бентен-Пан и Nijhuis Industries преку Партнерство за заеднички настап на здружување на ресурсите овозможуваат ...


Водата во одгледувањето Канабис

Бентен-Пан, со своето долгогодишно искуство во полето на третман на вода и расположливост на технологии и опре...


  • Lactalis MK - Прочистителна Станица за Третман на Вода
  • Комплекс Македонско Село - Нерези
  • Вивакс - Вива Сокови
  • Авицена Лабораторија - Скопје Капиштец
  • Авицена Лабораторија Тетово
  • Van Hool - Фабрика за Автобуси